cele mai esențiale etape dupa ce ne tatuam

 

Proprie părere din experiența , posibil mulți care aveți deja cunoaște-ți diferite păreri despre îngrijirea și igiena tatuajelor , însă , îmi fac datoria de a va spune propria părere ! Pielea are trei straturi: epiderma, derma si hipoderma. 

Când este injectata in piele, cerneala se împrăștie prin punctul de inserție, atât in derma cat si in hipoderma. Astfel, celulele epidermei, cele care se regenerează, vindeca zona lezata, dar cerneala rămâne in straturile inferioare.

 Derma recunoaște cerneala ca fiind corp străin, însă pentru ca nu se regenerează precum epiderma, o blochează in celule, pentru a nu se împrăștia in organism. Pielea tatuată trebuie spălată ușor , cu mișcări circulare , pentru îndepărtarea sebumului , acea pojghița (crusta ) ce apare încă din a doua zi după tatuare , însă cu cât este îngrijită mai bine , cu atât ea este mai subțire!

Apoi aplicată o crema recomandata de Tattoo artist , in mare parte se recomanda bephanten , însă sunt și alte creme recomandate pentru refacerea pielii după tatuaj !

Purtarea unei folii speciale , nu cea alimentara , este esențială in vindecarea tatuajului !

După spălarea tatuajului cu săpun antibacterian se da un strat subțire de crema apoi se aplica folia de protecție specială ! Foarte important este , a nu se consuma băuturi alcoolice înaintea procesului de tatuare, alcoolul stimulează circulația sângelui iar in timpul procesului acesta sângerează excesiv și împinge pigmentul !

Dacă acele au fost sigilate si s-a lucrat într-un mediu curat și igienizat , atunci problemele de infectare sunt inexistente ! Aici trebuie sa va asigurați ca mergeți la specialist cunoscător și responsabil!

Pielea reacționează după caz , persoana și zona ! Procesul de vindecare poate dura între 1/2 săptămâni ! Feriți zona de soare, vânt (vântul aduce bacterii) si praf (eventual mizerie ) !